Mørksej bagt med jordskokke- og svampe tapanade
Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Jordskokke og svampe tapanade:
Skræl og vask champignoner, jordskokker og løg. Skær dem i meget fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie i ca. 2 min. Hæld det over i en skål og lad det køle af i nogle minutter. Gerne i køleskab. Tilsæt herefter blødt smør og rasp til det binder sammen og krydre med salt og peber. Mørksejfilet: Anret mørksejen i portionsstykker, der er lige tykke over det hele. Krydr med salt og peber og fordel tapanaden oven på portionsstykkerne. Bages i ovnen i 10 min. ved 200 grader. Tomatsauce: Fiskefond og hvidvin koges ind til det halve. Tilsæt fløden (erstat evt. med mælk eller fløde 13) og lad det reducerer til en passende konsistens (kan også jævnes med lidt maizena). Tilsæt tomatkoncentrat og kødet fra 4 tomater (uden kerner) Bund af Savoykål: Savojkålen snittes i strimler og sauteres i en gryde med lidt smør og 1 spsk. vand. Krydr med salt og peber. Server retten med ris eller kartofler. |
|
Opskriften er vist 15879 gange,
og udskrevet 579 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Gunnar Jensen - 2010-03-08 04:34:36 Vi brugte strimlet hvidkål i stedet for savoykål. Lagde den sauterede hvidkål nederst, fisken ovenpå med tapanade på, og hældte derefter tomatsovsen over (der står i opskriften ikke noget om hvordan sovsen er tænkt anvendt). Denne fremgangsmåde gav sammen med ris en dejlig, velsmagende ret til 5 personer. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne