Khao Soi (kokos karry nudelsuppe)
Oprindelsesland : Thailand Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at flække kyllingefiletterne i 2 schnitzler og derpå i tynde strimler.
Drys karry over og vend det godt sammen og lad det trække mens du laver Khao soi pasta.
Khao soi pasta: Fjern kernerne fra chilien, skræl ingefær og gurkemeje, løg og hvidløg pilles. Det hele skæres i mindre stykker så de kan være i minihakkeren til stavblenderen. Rist stødt koriander og kardemomme på en tør pande og kom dette i minihakkeren. Tilsæt vand, men gerne så lidt som muligt til en lind ensformig masse. Steg kyllingen kort i olie, gerne af 2 gange, og tag dem så af og gem til senere. Khao soi pastaen kommes i gryden og svits i 5 minutter eller til vandet er dampet væk og pastaen begynder at tage lidt farve. Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon og bring det i kog. Tilsæt kyllingestrimlerne og kog i et par minutter. Retten smages til med kokossukker, fiskesovs og salt. Mens at suppen koger, koges nudlerne. Tag evt. lidt af de kogte nudler og steg dem sprøde i olie til pynt. Servering: Kom lidt kogte nudler i bunden af en dyb tallerken og hæld Khao soi over, pynt med sprødstegte nudler og friskhakket korianderblade. |
|
Opskriften er vist 4940 gange,
og udskrevet 110 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne