Kalkuntærte

Kalkuntærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalkuntærte, billede 4 Kalkuntærte, billede 1 Kalkuntærte, billede 2 Kalkuntærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

120 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
500 gram Kalkuntern
500 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
3 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Paprika
   
  Æggemasse:
7 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
14 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
150 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Dej:
Melet i en skål, fedtstof skæres i tern, smuldres til der ikke er store klumper i, tilsæt vandet røres hurtigt igennem, stilles på køl mindst en time, rulles ud til tærte, madtærte eller minitærter/snegle.

Har du en foodprocessor, hældes alle ingredienser i så klarer maskinen arbejdet.

200 gr. i ovnen (180 hvis det er varmluft) Bages 12 min.


Fyld:
Kalkunkødet svitses i en gryde med lidt olie.
Gulerødder rives og porrerne skæres i tynde skiver og tilsættes kalkunkødet, krydres med salt, peber og lidt paprika.

Fordeles i tærtebunden og overhældes med det sammenpiskede æg og mælk, drysses med revet ost.

Bages ved 200 grader i 60-75 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 30645 gange,
og udskrevet 448 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24514 (5836 kcal)
KJ pr. Pers. 3064 (729 kcal)
Vægt ialt 3735 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 656 KJ (156 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu