Stegte ris (Nasi Goreng)
Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse Oprindelsesland : Asien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog risen løs.
Det er vigtigt at den kogte ris er fast og løs. Det er bedst hvis man koger risen dagen før, rører den løs med en gaffel og stiller den køligt. På den måde bliver den ikke klistret når man steger den. Det er der risiko for, hvis man tager den nykogt op af gryden og straks steger den.
Hak løget og hvidløget fint og skær de tre slags kød i tynde strimler (2 cm. lange og 1 cm. brede) Varm olien på en pande og lad løg og hvidløg stege gennemsigtigt. Så kommes kødstrimlerne på panden og steger ca. 15 minutter, hvorefter de krydres med Sambal Olek. Vend den kogte ris varsomt i kødblandingen og smag til med sojasauce, salt og peber. Lad alt stege for middel varme, til risen er blevet gylden. Hæld den færdige ret op på et varmt fad og pynt med skinke og omeletstrimler. Omelet : Til omeletten smeltes 1 spsk. smør på en varm pande. Æggene piskes sammen med salt og peber og bages til en omelet som skæres i strimler. Hertil passer blandet salat og rejebrød. Tips: Man kan også servere Nasi Goreng med letdampede grønsager - porreringe eller strimler af rød peberfrugt. |
|
Opskriften er vist 49675 gange,
og udskrevet 565 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer rosa - 2005-01-01 01:01:01 har selv været i malaysia og nasi goreng smager altså bare godt!.. prøv det.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne