Kernebrød

Kernebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
5 dl.vand
1 spsk.salt
500 g.mel
 
 hørfrø, knækkede boghvedekerner og solsikkekerner, ialt 2½ dl (50% solsikke, 35% boghvede, 15% hørfrø)
 olie
 
 
Opskrift:
Kog hørfrø, boghvede og solsikke i 4 dl vand i ca. 5 minutter. Lad det køle af, til det er håndvarmt. Opløs gæren i lidt af blandingen, tilsæt resten af blandingen og vandet, samt salt. Rør mel i, til dejen har en passende konsistens.

Lad dejen hæve 1½ time et lunt sted overdækket med et fugtigt klæde. Tag dejen op, og put den i en (evt. To) smurt brødform. Lad efterhæve lunt og overdækket i 30 minutter. Pensles med en blanding af æg og en smule koldt vand. Drys med solsikkekerner. Bages ca. 30 minutter ved 225 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 18138 gange,
og udskrevet 334 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-12 21:22:22
Enig, dejligt brød.

  -   2013-08-13 13:49:16
Alt for meget væske til 500 gram mel. Diverse frø opsuger kogevandet, og man er som følge deraf oppe på 7,5 dl væske til 500 gram mel + godt 2 dl diverse frø/kerner. Jeg undlader at give karakter.

  -   2008-10-25 13:02:50
Endelig lykkedes det mig at finde frem til den brødopskrift, jeg fremover vil bruge. Jeg har forsøgt mig med rigtig mange. Dette kernebrød er lige efter min smag. En klar 10´er efter min mening. Venlig hilsen Birgit Holm Jensen