Kernebrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Kog hørfrø, boghvede og solsikke i 4 dl vand i ca. 5 minutter. Lad det køle af, til det er håndvarmt. Opløs gæren i lidt af blandingen, tilsæt resten af blandingen og vandet, samt salt. Rør mel i, til dejen har en passende konsistens.
Lad dejen hæve 1½ time et lunt sted overdækket med et fugtigt klæde. Tag dejen op, og put den i en (evt. To) smurt brødform. Lad efterhæve lunt og overdækket i 30 minutter. Pensles med en blanding af æg og en smule koldt vand. Drys med solsikkekerner. Bages ca. 30 minutter ved 225 grader. |
|
Opskriften er vist 18138 gange,
og udskrevet 334 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Bodil, Kbhvn - 2013-09-12 21:22:22 Enig, dejligt brød. Bodil, Kbhvn. - 2013-08-13 13:49:16 Alt for meget væske til 500 gram mel. Diverse frø opsuger kogevandet, og man er som følge deraf oppe på 7,5 dl væske til 500 gram mel + godt 2 dl diverse frø/kerner. Jeg undlader at give karakter. bibber8 - 2008-10-25 13:02:50 Endelig lykkedes det mig at finde frem til den brødopskrift, jeg fremover vil bruge. Jeg har forsøgt mig med rigtig mange. Dette kernebrød er lige efter min smag. En klar 10´er efter min mening. Venlig hilsen Birgit Holm Jensen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne