Carapulka (Spansk Gullash)

Carapulka (Spansk Gullash), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :
Carapulka (Spansk Gullash), billede 4 Carapulka (Spansk Gullash), billede 1 Carapulka (Spansk Gullash), billede 2 Carapulka (Spansk Gullash), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Skinkekød i tern
1 stort Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Karry
1 tsk. Paprika
Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
250 gram Perleløg, frost
Jævning
   
150 gram Bacon i tern
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
250 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kød og løg brunes i smør sammen med paprika og karry. Hældes i en gryde og bouillon hældes over så det lige dækker. Perleløg hældes ved, inden det er mørt. Retten skal koge i ca. 1 time 15 min. sammenlagt.

Retten jævnes jævning og hældes i et ildfast fad.

Bacon steges på panden og derefter svitses champignon og cocktailpølser let i baconfedtet.

Bacon, champignon og pølser fordeles oven på fadet, drysses med reven ost(mild), rasp og smørklatter, gratineres i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til overfladen er gylden og sprød.

Hertil kan servers ris og / eller salat.





karakterer:
Opskriften er vist 224322 gange,
og udskrevet 5208 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10302 (2452 kcal)
KJ pr. Pers. 2575 (613 kcal)
Vægt ialt 1769 gram
Vægt pr. Pers. 442 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 582 KJ (138 kcal)
Protein 14.4 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 2.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-06-21 19:26:19
Super ret alle er vilde med den flere har bedt om opskriften kan vildt anbefales :-)

  -   2015-04-06 11:59:49
Fint. Den ser i sammensætning ud til at smage som min mors.

  -   2014-06-16 09:38:13
Smager helt forfærdeligt!!! En masse kør sammen ting; Må vel være "tøm køleskabet".

  -   2014-03-25 16:54:58
Jeg bruger kylling så skal det ikke simre nær så længe inden det kan komme i fadet

  -   2013-03-19 13:04:12
Kan man bruge oksekød?

  -   2011-06-02 19:20:43
Den tror jeg da jeg vil prøve med lammesmåkød/culottestykket

  -   2009-10-16 12:24:40
Tror Daniel skal læse lidt om skinkekød i kogebøgerne - alt skinke kommer ikke ud af en parisertoast.

  -   2009-09-28 18:23:06
Et rigtig godt tip fra en kok. Brug nakkekam. Steg det for sig m. kun s/p - karry brændes af for sig. Skær evt et krydssnit i cocktailpølserne så de ligner blæksprutter ; ) git go' stemning til retten. KONGERETTEN.

  -   2009-08-10 21:06:12
Skinkekødet skal være rå, jeg mener at vi har brugt skinketern, det er altså ikke de små pakker med kogt skinketern.

  -   2009-08-10 17:46:41
er her lige igen. ifølge opskriften er der ikke noget kød i udover skinke og løg. hvad er det for noget kød du har i gryden på billede nr 1.

  -   2009-08-10 17:21:06
Hej. vil gerne prøve at lave denne ret, men forstår ikke helt hvorfor den skal koge i 1,5 time. der er jo ikke noget kød der skal være mørt.

  -   2007-02-24 11:19:25
rigtigt godt med 1-2 fed hvidløg

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækkert!!! -10..

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor meget chanpions bruges der til retten?