Osteboller
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Riv osten groft. Tag lidt ost fra til pynt.
Bland gær, salt, mel og revet ost. Tilsæt vandet lidt efter lidt, til dejen har samlet sig. Form dejen til 16 boller, og sæt dem med lidt afstand i en rundkreds (1 bolle i midten, 6 boller udenom etc.) på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 15 minutter. Drys resten af den revne ost på bollerne. Sæt bagepladen i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd for ovnen og bag bollerne i 25 minutter ved 200 grader C alm. ovn. Tilbehør: Salater eller kødpålæg |
|
Opskriften er vist 74990 gange,
og udskrevet 1564 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (98 stemmer) |
|
Kommentarer ost - 2021-01-02 23:15:34 gode boller Nina Tin Rasmussen - 2018-08-06 23:48:35 jeg hævede dejen to gange havde også tilsat lidt kommen. Pam - 2018-03-16 18:26:58 Det var godt Anette - 2016-05-30 22:37:57 Kan man fryse dem? Kan man bruge kærnemælk? Lene Hertz - 2015-09-09 17:04:25 jeg lavede dobbelt portion, og ændrede det 1 kg mel med: 800 g hvede mel + 200 g hvedeklid, hældte ca 11/2 del vand mere i og brugte lagret ost lille stykke, cheddar reven ost, og div andre tørrede krydderier oregano og Chile flager og 1/2 tsk mere salt i dejen. anonym - 2014-09-25 16:09:32 Vildt gode boller og en god ostesmag ostemanden - 2012-08-22 15:32:27 Rigtig gode boller! Jeg har længe ledt efter en ostebolle Opskrift, denne her er rigtig god og vil anbefale den! Og rigtig lette og lave! Opal - 2010-10-06 18:33:01 De smager godt. Og de er lette at lave. Men man skal altså opløse gæret før man putter det i med resten af ingredienserne..! Majbritt - 2010-05-21 12:45:42 Og mine boller hævede også rigtig godt :) Majbritt - 2010-05-21 12:35:51 Jeg brugte den mængde vand, der stod, men nok ikk alt mel og jeg fik 15 boller ud af det :) Og de smagte super godt :) Marie - 2009-08-03 17:15:54 De smager bare super godt. Brug gerne en lidt stærk ost til at komme oven på bollerne, så smager de af endnu mere. Mathilde - 2009-02-16 16:24:14 Lækre boller... Men der blev kun 10 (: anonym - 2008-10-05 12:38:25 Gode boller, jeg brugte rugmel, der blev dog kun 9 boller ud af det.... Udmærket, nem opskrift. line og sophie Andersen (: - 2008-02-13 15:54:28 Vedrørende dejen: 2 dl. vand er slet ikke nok. start med det , men så kom mere i indtil den er passende. - vi penslede bollerne med mælk og det gav en dejlig sprød overflade. Bollerne smager ellers fint. (Forresten: vi gav dem 200 Grader varm luft) Lea - 2007-10-20 11:49:29 Er det ikke mege lidt vand?? :s Camilla - 2007-07-05 15:17:55 Skal man ikke blande gæren i lunkent vand? Troede det var det bedste lige meget hvilken slags boller...? Kirstine - 2005-01-01 01:01:01 Lette at lave, og så smagte de godt. Jeg brugte bare en rest ost jeg havde i køleskabet Linsie - 2005-01-01 01:01:01 dejlige boller.. Beddy - 2005-01-01 01:01:01 De smager super,men hæver ikke så godt.Ved ik´,om det er pga. osten. Men de smager! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne