Smørfisk med porrekompot, sprød kartoffel og bacon
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Smørfisk Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Porrekompot:
Hvidløg hakkes og porrer skæres i strimler. Hvidløg og porrer svitses i en gryde med olie, hvorefter hvidvin tilsættes. Saucen koges ind til væden er væk. Tilsæt en klat smør og smag til med salt, peber og lidt hakket dild. Herefter kan der eventuelt tilsættes tomatskiver uden kerner. Smørfisk: Skær smørfisken ud i 1 cm tykke medailloner. Disse krydres let med salt og peber og steges i olie på den ene side i ca. 7 min. Medaillonerne vendes og panden tages af varmen. Lad medaillonerne ligge på panden i yderligere ca. 5-7 min. Bacon stegt under pres (tilbehør) Bacon lægges mellem to stykker bagepapir på ovnplade. Ovenpå lægges en anden bageplade, så baconstrimlerne bliver pæne flade. Baconstrimlerne steges i ca. 30 minutter. ved 200 grader C. alm. ovn. Til retten serveres brød eller kartofler. |
|
Opskriften er vist 56465 gange,
og udskrevet 1929 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-12-10 13:50:56 Steg eller kog escolar og oliefisk/smørmakrel Når man tilbereder escolar og oliefisk/smørmakrel er det vigtigt, at stege eller koge fisken omhyggeligt, så olieindholdet og dermed voksarterne smelter ud af fisken. Af samme grund bør kogevand og stegefedt ikke bruges til sovs eller anden madlavning. Per - 2008-10-29 21:38:04 Navnene "smørfisk", "smørmakrel", "oliefisk", "escolar" og "butterfish" bruges ofte i flæng, som om det er den samme fisk, der hører til den samme familie. Men det er forkert! Der er tale om to helt forskellige familier. Escolar og oliefisk (smørmakrel) hører til samme familie, nemlig Gempylidae og har et naturligt højt indehold af voksarter. Smørfisk, populært kaldes "butterfish", det engelske navn, hører til familien Stromateidae. Denne familie indeholder ikke voksarter. ToGu - 2005-01-01 01:01:01 Normalt navn er "Escolar". Check på nettet under Lepidocybium Flavobrunneum. Ikke prøvet endnu, ønsker klarhed over tilberedning (voksindhold kan give maveproblemer). Bente Green - 2005-01-01 01:01:01 Som "førstegangstilbereder" af smørfisk må jeg sige, at denne er nem at forstå og så smager den himmelsk (når man ikke har været fiskespiser i mange år. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne