Fettuccine med langusterhaler i pikant tomatsauce

Fettuccine med langusterhaler i pikant tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hummer - Languster

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 langusterhaler á ca. 5-700 g
400 g.frisk fettuccine
1 dl.koldpresset olivenolie
2 fedskiveskåret hvidløg
1 lillechilipeber skåret i skiver
1 dl.prosecco Spumante (Italiensk Mousserende vin)
1500 g.frisk tomatkød (ca. 2 kg hele tomater)
 salt
 friskkværnet peber
 rucolasalat eller basilikumblade til pynt
 
Opskrift:
Tomatkød:
Rids 2 kg solmodne tomater. Stil dem, med 1 dl vand, i et ovnfast fad, 30 minutter, ved 275 grader C, i en forvarmet ovn. Eller 15 minutter i mikroovnen.

Pil kødet fra med en gaffel og kniv (anvend også vandet fra tomaterne til saucen).

Sauce:
Steg langusterhalerne i olivenolie 2-3 minutter på hver side. Tilsæt hvidløg og peperoncino og steg et par minutter mere (hvidløg må IKKE brune). Stænk med proseccospumante, dæk med låg og damp 3-4 minutter. Krydr med salt og peber og tilføj tomatkødet, som også krydres med salt og peber. Lad saucen koge ca. 15 minutter.

Befri de hele langusterhaler fra skallen, med hjælp af en saks (behold hele finner til pynt). Skær kødet i tynde medaljoner. Opbevares lunt med lidt sauce.

Pasta:
Bring saltvand i kog. Beregn mindst 1 liter vand pr. 100 g pasta. Tilsæt frisk eller tørret fettuccine og kog "al dente" (man skal mærke lidt modstand når man bider i pastaen). Si vandet fra og rør straks pastaen med lidt sauce.

Anretning:
Servér pastaen på varme tallerkener med ekstra sauce og langustermedaljoner. Pynt med lethakket rucola, eller basilikumtoppe og langusterfinnerne.





karakterer:
Opskriften er vist 14856 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu