Torskefad a la Tofte
Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk Indsendt : Red : |
|
|
Torsken renses godt og skrabes for skæl og slim.
Aftørres godt med køkkenrulle. Anbring fisken i et ildfast fad eller i en lille bradepande og drys med 1 strøget spsk. salt samt friskkværnet, hvid peber, både ind- og udvendigt. 60 - 80 gram margarine og 4 store laurbærblade fordeles over fisken. Sæt aluminiumsfolie over fadet. Fisken damper i egen "kraft". Fisken anbringes i en forvarmet ovn, 150 i ca. 1½ time. Når fisken er mør, står den og trækker cirka ½ time. Derefter trækkes skindet af, og det store rygben og de større ben fjernes. Fisken anbringes på fad, når den er ved at være afkølet (gem den gode fiskefond - den kan fryses og bruges til sovs. Tilbehør. Asparges: Sæt asparges til afdrypning i en si. Fyldte æg: 6 hårdkogte æg (afkølede) deles midt over "på den forkerte led". Æggeblommen tages forsigtigt ud, og hviderne stilles til side (skær evt. en anelse af bunden, så er de lettere at anbringe på fadet). Æggeblommerne moses til en jævn masse med en gaffel og blandes med 3 spsk. mayonnaise, 1 drys hvid peber fra kværnen og lidt fint salt (efter smag), ½ tsk. karry og 2 spsk. creme fraiche 38%. Fyldet anbringes i de tilskårede hvider. Sauce: Saucen er kold og serveres ved siden af anretningen. 75 gr. mayonnaise røres med saften af en halv citron, 200 gr, creme fraiche 18% og 175 gr. creme fraiche 38%, 2 top-tsk. paprika, 1 tsk. revigotte, lidt salt og hvid peber. Hvis sovsen er for tyk, kan der tilsættes 2 tsk. vand fra asparges. Ved anretning drysses sovsen med friskklippet dild. Pynt fisken med de fyldte æg, grønt og asparges. Flutes og frisk smør serveres til. |
|
Opskriften er vist 20427 gange,
og udskrevet 305 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Birthe - 2011-09-23 07:58:55 virkelig en lækker ret, har brugt den som forret, og alle synes det smagte rigtig godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne