Dybstegt hvilling med hjemmelavet chips og purløgscreme

Dybstegt hvilling med hjemmelavet chips og purløgscreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hviling

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.hvillingfilet med skind
800 g.bage kartofler
1 l.olie
1 dl.øl
2 dl.hvedemel
1 stk.æg
1 dl.cremefraiche
1 dl.yoghurt
 purløg
1 tsk.dijonsennep
1 fedhvidløg
 salt
 peber
Opskrift:
Chips (hjemmelavet pommes frites):
Start med at opvarme olien (majs- eller vindruekerneolie), den er klar, når det syder omkring en tændstik. Skær kartoflerne i stave og steg dem i olien i ca. 10 min. indtil de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og krydre med salt. Alternativt kan kartoflerne bages i ovnen ved 200 -220 g i ca. 25 min.

Dybstegt hvilling:
Start med at lave dejen til fiskene; øl, mel, æg og lidt salt og peber piskes sammen. Del fileterne på langs i passende stykke. Vend fisken i dejen og læg dem ned i olien. Steges indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og krydr med salt.

Purløgscreme:
Cremefraiche, yoghurt, lidt hakket purløg, sennep og knust hvidløg efter behag røres sammen og smages til med salt og peber.

Server retten med en salat.

Alternativ:
Hvilling fileterne kan også vendes i mel/rugmel og steges på en pande i lidt olie i 1-2 min. på hver side.





karakterer:
Opskriften er vist 16036 gange,
og udskrevet 310 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu