Hindbærmousse
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg husblasen i blød i koldt vand. Tag nogle af de pæneste hindbær fra til pynt. Blend resten med citronsaft og flormelis og passer bærrene gennem en sigte.
Smelt husblasen med det væde som hænger ved over svag varme. Lad den køle noget af og rør den i bærrene i en tynd strå under konstant omrøring. Pisk fløden og vend bærrene heri (tag evt. lidt flødeskum fra til pynt). Kom moussen i portionsglas eller skål og stil på køl i ca.2 timer evt. natten over. Pynt evt. med flødeskum, hele bær og pæne, grønne blade (gerne mynte). Moussen kan også fryses til en let is. Tips: Der kan bruges frosne bær som koges op med citronsaft og flormelis og så passeres gennem en sigte og afkøles inden husblas tilsættes. Husblas kan også tilsættes ved kogning men så skal der passes meget på at pureen ikke bliver for kold og stiv inden flødeskum røres i. |
|
Opskriften er vist 179452 gange,
og udskrevet 3592 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (30 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-05-28 06:15:41 kan moussen fryses Michelle - 2016-06-05 09:34:19 Helt sikker den mousse der vandt i vorges lille smagstest til fyld af kage. Caroline!(: - 2013-10-19 17:01:05 Den er rigtig lækker!(: Malak - 2013-04-01 19:38:17 Kan man putte husplads efter man har blandet d hvis man glemte? hej - 2012-02-29 12:09:41 den ser rigtig lækker ud :-) (har ikke prøvet at lave den) fordi jeg ved ikke hvad HUSBLAS er?? og hvor kan man købe det Frederikke - 2011-10-23 15:02:16 moussen er en rigtig go' dessert:-D Bamseline - 2010-01-17 21:02:41 Smagte rigtig godt! Brugte kun en ½ citron. Det er også rigtig lækkert at bruge lagkagebunde sammen med moussen :) Mia - 2007-12-30 19:22:08 Det er en helt fantastisk dessert. Den er frisk, enkelt og god ved frysning. Serverede den med trøffelkage, og det var en succes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne