Polentakage med stracciatellacreme
Hovedingrediens : Mel - Polentamel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Start med at smelte smørret og pensl indersiden af kageformen tyndt med det. Drys formen herefter med polenta og hæld den overskydende polenta fra. Flæk vaniljestangen på langs og skrab marven ud. Pisk sukkeret sammen med æggene og vaniljemarven til en hvidæggesnaps. Tilsæt olie og juice lidt ad gangen og sigt derefter mel, polenta og bagepulver sammen i massen. Tilsæt de hakkede mandler til sidst.
Fyld dejen i en kageform. Kom kagen i en forvarmet ovn ved 170º og bag den i 25-30 min. Tag den ud når den er gyldenbrun og lidt fast i konsistensen. Afkøl den Limecreme(massen laves først når kagen kommer ud af ovnen) Udblød husblasen i koldt vand. Kog fløden op og hak imens den hvide chokolade fint. Pres væsken ud af husblasen og smelt den i den lune fløde. Vask limefrugterne og tag julienne af dem. Hak dem fint og drys dem på chokoladen. Hæld den lune fløde over chokoladen og pisk i massen til det hele er smeltet. Pres limesaften i cremen. Pisk den resterende fløde næsten stiv og vend den i cremen når den er mellem 35-40º.Vend først nu de mørke chokoladestyk-ker forsigtigt i cremen. Rør ikke for meget ellers smelter de. Øs cremen på polentakagen. Sæt kagen på køl i mindst3 timer. Pynt den med mørke chokoladespåner ved servering. Kom sukker og juice i en gryde og bring det i kog. Flæk vaniljestangen på langs og skrab marven ud. Kom stangen og marven ned i lagen og reducer den til en sirupsagtigkonsistens. Tilsæt bærrene og varm dem godt igennem. Kog evt. lagen lidt mere ned. Tilsæt vaniljemarven og rør rundt. Afkøl |
|
Opskriften er vist 8412 gange,
og udskrevet 199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer flemming - 2012-12-28 23:46:41 du skriver marven skal i to gange. Rikke - 2010-09-14 12:52:42 virkelig lækker og anderledes dessertkage. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne