Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial

Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Rødtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial, billede 4 Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial, billede 1 Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial, billede 2 Salviedampet rødtunge på bund af bønneprovincial, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Salviesmør:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 blade Salvie, frisk
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Rødtungefilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Bønneprovincial:
4 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
1 Julesalat 1 mellemstor julesalat vejer ca. 150 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
100 gram Grønne bønner, friske
   
   
  Sauce:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Salvie, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rødtungefilet:
Begynd med salviesmør: Smørret, der skal være blødt, røres med fintskåret salvieblade (ca. 5 stk. på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg, til det får en grønlig farve. Fileterne krydres med salt og peber og foldes til ruller. Lægges i et smurt ildfast fad med et lag af salviesmørret øverst. I bunden af fadet kommes hvidvin og fiskebouillon. Overdæk med stanniol og damp fileterne i ovnen i ca. 30 min. ved 190 grader.

Bønneprovincial:
Bacon, løg og evt. lidt hvidløg skæres i tern og svitses i lidt olie ved svag varme. Tilsæt de grønne bønner, der er flækket og halveret, julesalat, der er skåret i stave og tynde strimler af peberfrugten. Svits det hele i ca. 5 min. afhængig af hvor meget bid man vil have i grønsagerne.

Sauce:
Hæld lagen fra fadet op i en gryde og kog det lidt ind. Tilsæt fløde og reducer igen indtil saucen får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lidt hvidvin og salvie.





karakterer:
Opskriften er vist 18413 gange,
og udskrevet 490 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7268 (1730 kcal)
KJ pr. Pers. 1817 (432 kcal)
Vægt ialt 1482 gram
Vægt pr. Pers. 370 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 490 KJ (116 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 2.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu