Oksemørbrad på grill
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De varme kul lægges i den ene side af kuglegrillen så der er en side med direkte varme og en side med indirekte.
Grøntsagerne rengøres og skæres i mundrette stykker (andre grønsager efter smag kan bruges). Den smeltet smør, balsamico og honning røres sammen og blandes heri. Drønes op i en alu-bakke og placeres i bunden, lidt væk fra de varme kul / briketter. Fold den tynde ende af mørbraden så at den bliver ca. lige tyk hele vejen. Pensl mørbraden med lidt Jomfru olivenolie og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Placér mørbraden pa grillristen, over direkte varme og brun mørbraden 10-20 minutter alt efter hvor varme kullene er vendes et par gange. Flyt mørbraden over på indirekte varme over grønsagerne og pensl med marinaden, steger videre 20-40 minutter alt efter varmen på grillen. Husk, at kødet skal hvile i ca. 15 min., inden der "trancheres". Urterne fra ovenstående opskrift, fiskes op af alu-bakken og holdes varme. Skyen fra kødet og grøntsagerne, hældes i en gryde og koges ind med 1 dl. piskefløde eller 2. Serveres til. Tips: Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra grill være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. |
|
Opskriften er vist 445767 gange,
og udskrevet 11413 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (56 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-06-26 12:54:22 Vi har lagt låget på undervejs, både ved direkte og indirekte varme Værløse - 2014-07-26 16:47:01 Skal din mørbrad være rød ( og det skal en mørbrad) så 30 minutter mere end nok skovmand - 2011-05-28 11:13:23 Jeg er simpelthen nødt til at gøre opmærksom på, at en mørbrad skal ha' direkte grill! Puds den af, lav en tør krydderiblanding (demonstreret af bl.a. brødrene Prise)af f.eks. salt & peber, herbes de provence, evt. hvidløg, og "rub it in"! Derefter direkte grill (gerne i en weber) ca. 20-30 minutter: Det er mørbrad! Thomas - 2010-07-15 22:11:26 dumt spørsmål skal der være låg på grillen? Harry - 2008-10-20 08:34:45 Jeg vil anbefale at afrense mørbraden to dage inden den skal anvendes og ligge i køleskabet til næste dag (dagen før den skal grilles). Så knuses der forskellige krydderurter -(sortpeber-hvidpeber-rødpeber-grønpeber og eventuel hvidløgspeber). Mørbraden ligger nu til næste dag og er klar til at grille ( den er nu helt tør og kommer ikke til at koge). Mørbraden skat tør grilles ingen former for væde da det vil betyde at den kan komme til at koge. Den skal have ca. 30 minutter pr. kilo, og skal rulles 5 gange så alle siderne er blevet brune. Når den grilles på denne måde bliver der en krydderduft omkring grillen det får appetitten til at stige nogle grader. Gem mørbradeb i en flamingo kasse i 20 minutter. Skær den i 5 cm. tykke klumper og anret den på et fad sammen med evt. hele stegte løg. Jann Evers - 2007-01-02 09:59:25 Hej Per, Det er en helt fantastisk måde at lave mørbraden på, dog fulgte vi ikke din anvisning helt slavisk, i stedet for at pensle marinaden på, lage vi mørbraden i marinaden i et par timer først, og så overhældte vi den med resten af marinaden efter halv stegetid. Derud over brugte vi stege termometer, hvorved vi opnåede at mørbraden blev lækker rosastegt. Leif Sørensen - 2005-01-01 01:01:01 Perfekt Per Madsen - 2005-01-01 01:01:01 Smager rigtig lækker. Grønsagerne der grilles er fantastiske |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne