Surdej
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt : |
|
|
Alle ingredienser blandes og æltes til en klump, der lægges i en skål. Surdejen drysses med lidt groft salt. Skålen dækkes med plastfolie, så surdejen ikke tørrer ud. Når surdejen har stået 5-6 dage er den klar til brug. Man kan lade surdejen stå i op til 8 dage, hvis man ønsker et mere surt brød.
|
|
Opskriften er vist 40755 gange,
og udskrevet 1291 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Eva - 2020-03-19 11:22:28 Skal den stå i stuetemperatur eller er køleskab ok? Anse - 2010-10-17 09:50:53 Mht. mug på fødevarer: Jeg hørte i begyndelsen af oktober 2010 en repræsentant for fødevaremyndighederne, der blev spurgt i radioen om netop mug: Et "tyndt" lag mug udvendig på ost kan man skrabe væk. I al anden mad kan mug være tegn på dårligdom. Dog har jeg selv engang startet en surdej med et vasket æble, der blev pureret efter at kernehuset var fjernet. Efter at æblet havde stået tildækket på køkkenbordet i en uge, havde det også mugpletter, men Claus Meyer holdt på, at det var iorden, bare hygiejnen havde været i top. Surdejen kører stadig, og idag uden mug. Har haft den i køleskab i ferier, men ellers står den på køkkenbordet. Bager hver 3. dag. michael - 2010-02-19 15:40:07 Kan man bruge en surdej som er muggen. Har lige startet en portion og den har siddet i rumtemperatur i 4 dage og har dannet en god del mug. Ville tro at muggen vil vaere uskadelig naar broedet bliver bagt. Vil gerne hoere hvad andre goer. anonym - 2009-05-18 20:28:55 kan man bruge den til at lavde en kage med .der heder venskabskage.hvor man deller ud af surdejen til venner og bekendte. eller hvad kan jeg bruge til at begynde at lavde den kage med af sur dej .? vil du give mig et bud på hvordan jeg starter på denne kage. mvh karin . MCS-Henning - 2008-04-19 15:47:31 Øl=gær. Surdej=gær brug Vitabiosa mælkesyrebakterier uden mælk og gær. lave en surdej af rugmel og vitabiosa Der findes også noget der hedder bageferment de fås ved Aurion og er en surdej med enzymer bl.a. Kåre - 2005-01-01 01:01:01 drys salt over surdejen, så hæmmer du muggen Nille - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har startet en surdej i mit køkken, og har opdaget at der er mug på den. Hvad jeg gør jeg ved det? Skal jeg starte forfra, og hvis jeg skal hvordan undgår jeg så mug næste gang? anonym - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har gemt min surdej i fryseren i op til et par måneder og den fungerede fint bagefter! Louise - 2005-01-01 01:01:01 En surdej kan ikke overleve i en fryser. Væsken i gærcellerne fryser til og udvider sig. Men en surdej kan sagtens overleve i et par måneder i køleskabet, og hvis den dør i køleskabet, kan man tilføje en lillefingernegl gær. Så kan gæren startes igen. Rikke - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har hørt at surdejen også kan opbevares i fryseren og så holde sig i længere tid. Passer det? Stella - 2005-01-01 01:01:01 Surdej er en gærkultur som vokser ved stuetemperatur. Derfor skal den stå på køkkenbordet. I køleskab vil prosessen gå i stå. anonym - 2005-01-01 01:01:01 jeg vil mene den bør opbevares i køleskab Christina - 2005-01-01 01:01:01 Ang. opbevaring af surdejen...det fremgår ikke af om det er i stuetemperatur, køleskab eller en kombination af de to. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne