Annakartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne, skær dem i 1 mm tynde skiver og skyl dem i rigeligt, koldt vand i en stor skål. Tag dem op og tør dem i et viskestykke.
Smelt smørret i en lille kasserolle og lad det stå, til bundfaldet har samlet sig. Brug kun det øverste - klarede - smør til kartoflerne. Smør et halvdybt ovnfast fad med det klarede smør og arranger (evt. i cirkel) kartoflerne taglagt. Dæk først bunden, krydr med salt og peber, og fordel lidt klaret smør over, og fortsæt sådan, til alle kartoffelskiver er anbragt. Slut med klaret smør. Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i 45 min. Stik spidsen af en kniv i kartoflerne og mærk, om de er møre. Vend de gyldne kartofler ud på et fad eller servér dem direkte fra fadet. Tips: Annakartofler passer fint til retter med stegt kød. Annakartofler kan også brunes på undersiden. Man kan også lave dem på en stegepande - især hvis det ikke er til for mange. Så lægges de velaftørrede kartoffelskiver i rigeligt klaret smør på panden og steges 10-15 min på hver side. Den gyldenbrune kartoffelkage lægges på et serveringsfad og skæres ud ved bordet. |
|
Opskriften er vist 45490 gange,
og udskrevet 701 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Dårde - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig dejlig smag konsestens. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne