Annakartofler

Annakartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.store gamle kartofler
100 g.smør
1 tsk.fint salt
 peber
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i 1 mm tynde skiver og skyl dem i rigeligt, koldt vand i en stor skål. Tag dem op og tør dem i et viskestykke.

Smelt smørret i en lille kasserolle og lad det stå, til bundfaldet har samlet sig. Brug kun det øverste - klarede - smør til kartoflerne.

Smør et halvdybt ovnfast fad med det klarede smør og arranger (evt. i cirkel) kartoflerne taglagt. Dæk først bunden, krydr med salt og peber, og fordel lidt klaret smør over, og fortsæt sådan, til alle kartoffelskiver er anbragt. Slut med klaret smør.

Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i 45 min. Stik spidsen af en kniv i kartoflerne og mærk, om de er møre.

Vend de gyldne kartofler ud på et fad eller servér dem direkte fra fadet.

Tips:

Annakartofler passer fint til retter med stegt kød. Annakartofler kan også brunes på undersiden. Man kan også lave dem på en stegepande - især hvis det ikke er til for mange. Så lægges de velaftørrede kartoffelskiver i rigeligt klaret smør på panden og steges 10-15 min på hver side. Den gyldenbrune kartoffelkage lægges på et serveringsfad og skæres ud ved bordet.





karakterer:
Opskriften er vist 45490 gange,
og udskrevet 701 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig dejlig smag konsestens.