Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce

Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte

Oprindelsesland : Nordafrika

NordafrikaKilde : Føtex

Indsendt :      Red :
Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce, billede 4 Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce, billede 1 Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce, billede 2 Nordafrikansk lammeculotte med stærk pebersauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.ferske lamme-culotter
2 fedknuste hvidløg
0.5 dl.olivenolie
0.5 dl.citronsaft
1 spsk.rosen paprika
0.5 tsk.cayennepeber
0.5 tsk.kommen
1 tsk.stødt koriander
0.25 dl.finthakket persille
1 dl.bouillon
 
 Sauce:
1 storrød peberfrugt
1-2 friske røde chili uden kerner
 Salt
 peber
 
 Jasmin risotto:
2 hakkede rødløg
1 fedfinthakket hvidløg
0.25 dl.olivenolie
4 dl.jasminris
50 g.soltørrede tomater i strimler
7 dl.grøntsagsbouillon
2 småpeberfrugter i tern
200 g.squash i tern
0.5 dl.hakket persille
0.5 dl.reven parmesanost
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Vend lammeculotterne i en marinade bestående af hvidløg, olivenolie, citron-saft, paprika, cayennepeber, kommen, koriander samt persille, og lad dem trække i ca. 2 timer i køleskab.

Peberfrugten halveres, kernerne fjernes, og de grilles i ovnen med skindsiden opad, til skindet bobler og bliver mørkt. Kom den grillede peberfrugt i en plastpose 5 minutter sammen med frisk chili og træk derefter skindet af.

Læg det marinerede kød i et ildfast fad og brun det ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Hæld bouillon ved og steg kødet færdigt ved 175 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter. Pak kødet ind i folie, og lad det hvile i 10 minutter.

Pebersauce:
Si skyen, skum for fedt og blend det sammen med peberfrugt og rød chili. Smag pebersaucen til med salt og peber.

Sauter løg og hvidløg 2 minutter i oliven-olie i en stor gryde eller sauterpande. Tilsæt ris og soltørrde tomater, sauter i yderligere 1 minut, kom bouillon ved og lad det koge i 8 minutter for svag varme. Tilsæt peberfrugt og squash i små tern og kog i yderligere 8 minutter for svag varme under låg. Smag til med salt og peber og rør hakket persille samt parmesanost i.

Anret risottoen sammen med lammeculotte i tynde skiver og kom peber-sauce ved.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 26986 gange,
og udskrevet 629 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-10 12:26:44
jasminrisene kan med stor succes byttes ud med alm. grødris. Når du bruger grødris, tager det ca. ½ time til 40 minutter at opnå den rette konsistens.