Provencalsk lammekølle

Provencalsk lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
6 fedhvidløg
6 ansjosfileter
1 spsk.olivenolie
1 spsk.Herbes de Provence
2 tsk.salt
 Peber
500 g.cherrytomater
 
 Brød:
2.5 dl.vand
15 g.gær
1 tsk.salt
400 g.Bagerens hvedemel
50 g.grønne oliven med hvidløg
50 g.sorte oliven uden sten
 
2 spsk.marinerede hakkede soltørrede tomater
100 g.gedeost
 Timian
 oregano
 
 Yoghurt dip:
200 g.græsk yoghurt
1 fedknust hvidløg
1 spsk.olivenolie
0.25 dl.finthakket frisk oregano
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Begynd dagen før med olivenbrødet:
Gæren røres ud i lunkent vand og salt og hvedemel tilsættes lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem, dæk skålen med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over. Ælt oliven og soltørrede tomater ind i dejen, form den til et stort fladt brød og sæt det til hævning 1 time under et fugtigt klæde.

Fordel gedeost i små klatter oven på dejen. Krydr med timian og oregano og bag det ved 225°C i 20-25 minutter.

Rør yoghurt, hvidløg, olivenolie og oregano sammen, smag til med salt og peber og lad det trække 1 time i køleskabet.

Prik lammekøllen over det hele med spidsen af en skarp kniv og skær evt. små lommer ved benet. Fyld hullerne/ lommerne med kvarte hvidløgsfed og ansjosfileter. Gnid lammekøllen med olivenolie, Herbes de Provence og salt.

Læg lammekøllen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen ved 200°C i 45 minutter. Lad køllen hvile tildækket 30 minutter, kom cherrytomater i bunden af fadet og steg køllen færdig 30-45 minutter. Lad lammekøllen hvile tildækket i 20 minutter, inden den skæres i tynde skiver.

Server lammekøllen sammen med lunt olivenbrød, ovnbagte cherrytomater og salat





karakterer:
Opskriften er vist 13854 gange,
og udskrevet 350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu