Rødfisk med kompot af æble og rødløg
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Rødfisk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rødfiskefilet uden skæl:
Fileterne skæres i portionsstykker og krydres med salt og peber. Steges på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min. indtil kødet er glasklart. Start med høj varme og skru derefter ned. Portionsstykkerne tages af panden efterhånden som de er færdige. Overdæk evt. med et stykke stanniol under tilberedningen. Kompot af æble og rødløg: Begynd med at skære æbler, løg og abrikoser i små tern. 2/3 af løget svitses i en gryde tilsat lidt smør. Tilsæt 2/3 af æbleternene, 1/2 tsk karry, hvidvinseddike, 3 spsk æblesaft, salt og peber og sautér det hele i ca. 5 min. Karry/abrikos sauce: Rist 1/2 tsk karry af i en gryde, tilsæt den sidste 1/3 af løg og æble samt abrikoser og lidt olie. Sautér det i ca. 2 min. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det få et opkog. Tilsæt herefter 3 dl æblesaft el. juice og lad det koge ind til det halve. Saucen blendes og smages til med salt og peber. Servér retten med ris eller små kartofler. |
|
Opskriften er vist 38018 gange,
og udskrevet 1138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2019-04-09 19:30:27 En rigtig dejlig ret med et strejf af Orienten, en helt igennem god sammensætning der varmt kan anbefales, hvis man ønsker let ud over det sædvanlige Grethe K - 2008-03-06 16:22:31 Opskriften stammer fra Mortens Kro, Aalborg. Kok: Morten Nielsen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne