Kold krydderkølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Lammekøllen kommes i en ikke for stor gryde, og vand hæves ved, så det dækker. De øvrige ingredienser tilsættes, og køllen småkoger under låg ca. 1 time.
Gryden tages fra varmen og køllen trækker i den varme lage i et par timer. Kødet tages op, pakkes i alufolie og lægges i køleskab til næste dag. Køllen skæres i tynde skiver, der lægges taglagt på 2 fade. Det ene fad serveres med myntesauce, det andet fad med mandel-olivensauce. Køllen kan serveres med blot den ene sauce, i så fald laves dobbelt portion. Myntesauce: Myntebladene hakkes fint. Citronen vaskes, og den gule skal rives fint. Citronen presses. Alle ingredienserne røres sammen og smages til med sukker, salt og peber. Mandel-olivensauce: Alle ingredienserne hakkes fint i blender eller foodprocessor, og saucen smages til med salt og peber. Groft brød eller flutes serveres til. Tips: Retten passer til en sommermiddag, frokost og kold buffet. |
|
Opskriften er vist 10531 gange,
og udskrevet 269 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne