Kogt oksebryst i kraftig persillesky

Kogt oksebryst i kraftig persillesky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.udbenet oksebryst (Spidsbryst)
 
 Til kogning:
1 kg.kartofler
2 gulerødder
1 løg
4 fedhvidløg
 stilke fra 1 bdt persille
 toppene fra forårsløgene
1 persillerod
1 stor kvist timian
 salt
 peber
5 l.vand
 
 Garniture:
12 forårsløg
12 smånye gulerødder
12 småmajroer
1 bdt.persille
 
1 kg.kartofler
 Brød
 
 
Opskrift:
Begynd med at bringe vandet i kog i en passende stor gryde. Læg oksebrystet i det kogende vand og lad det komme i kog igen. Dæmp nu varmen så kødet kun akkurat koger, skum for fedt og urenheder hyppigt i starten og lad så kødet koge ca. 30 minutter.

De grønsager og urter, der skal koges med, renses og skæres i grove stykker og kommes i gryden til kødet sammen med salt og peber. Lad nu kødet koge videre med grønsagerne ca. 1 time. Tag kødet op og sigt suppen gennem en finmasket sigte eller et klæde, og hæld suppen tilbage i gryden.

Bring suppen i kog igen og lad den evt. koge et stykke tid, hvis den ønskes kraftigere. Smag til med salt og peber.

De rengjorte grønsager til garniture skæres i stykker og kommes i den kogende suppe og koges med i ca. 3 minutter. Til sidst tilsættes 1 bundt hakket persille.

Skær oksebrystet i lidt tykke skiver og anret et par skiver i en dyb tallerken sammen med suppe og grønsager.

Serveres med små nye kartofler eller aspargeskartofler samt et stykke groft brød smager godt til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 17139 gange,
og udskrevet 419 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu