Lammekølle stegt med øl og urter
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start 3 timer før servering pga. lammekøllen skal stege ca. 2 1/2 time ved lav temperatur.
Del hvidløgsfeddene i kvarte. Skær nogle små huller i lammekøllen og fyld dem med hvidløg. Læg lammekøllen i et stort ovnfast fad og smør den med dijonsennep. Drys med rosmarin og timian, dryp akaciehonning, krydr med salt og peber og hæl øllen over. Sæt lammekøllen i ovnen ved 125 grader C. alm. ovn i ca. 2 1/2 time. Dryp jævnligt kødet med skyen. Riv jordskokkerne i tynde skiver. Pisk citronsaft, citronskal, olivenolie og timian sammen. Smag til med salt og peber og hæld marinaden over jordskokkerne. Lad dem trække i ca. 1 time og bland med rucola lige inden servering. Vask kartoflerne grundigt og skær dem i både. Læg kartoflerne i et ovnfast fad og krydr med hvidløg, rosmarin, timian, salt og olivenolie. Bag kartoflerne ved 125 grader C. alm. ovn, den sidste halve time sammen med lammekøllen. Tag lammekøllen ud, sæt temperaturen på 225 grader C. alm. ovn og steg kartoflerne færdige ca. 30 minutter med kødet hviler. Si skyen fra lammekøllen, kom 2-3 dl lammebouillon ved, kog op, jævn og smag til med salt og peber. Skær lammekøllen i tynde skiver og server dem sammen med sauce, kartofler og jordskoksalat. |
|
Opskriften er vist 54426 gange,
og udskrevet 2049 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Jøns. - 2009-06-09 15:22:32 Fantastisk opskrift. Brug gerne en Refsvindinge Ale Nr.16. En perfekt ret jeg skal have iaften igen.... Jon - 2008-12-29 23:08:54 Smager rigtigt skønt! Jeg lagde lammet på et lag af gulerødder og rødløg, samt benyttede en stout i stedet med stor succes... hesoe - 2008-03-10 13:39:02 Rigtig god opskrift med super lækkert tilbehør. Køllen bliver rigtig god af at stege ved 125 grader C. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne