Lammekølle med ovnbagte krydderkartofler

Lammekølle med ovnbagte krydderkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.udbenet New Zea-landsk lammekølle
 
1 helhvidløg
50 g.smuttede mandler
2 kvistetimian
2 duskepersille
 Salt
 peber
4 dl.hønse- eller kalvebouillon
1 dl.piskefløde
 
 Ovnbagte krydder kartofler:
1 kg.små kartofler
10 soltørrede tomater
0.5 dl.olivenolie
0.5 dl.frisk hakket timian
1 tsk.salt
 Peber
 
 Ovnbagte peberfrugter:
3 peberfrugter, gerne forskellige farver
4 kryddertomater i skiver
0.25 dl.frisk hakket timian
0.5 tsk.salt
 Peber
4 tsk.olivenolie
 
Opskrift:
Lammekøllen fyldes med hele fed hvidløg, mandler og krydderurter. Brun kødet i ovnen ved 225°C i 15 minutter, krydr med salt og peber og kom bouillon i bunden af bradepanden. Steg lammekøllen færdig ved 175°C ca. 1 time og 15 minutter.

Giv de soltørrede tomater et let opkog og hak dem fint. Bland kartofler, tomater, olivenolie, timian, salt og peber godt, og kom det i et ovnfast fad.

Skær peberfrugterne i store tern (1/8 dele), læg en skive tomat på hver, krydr med timian, salt og peber og dryp med olivenolie og kom dem i et ovnfast fad.

Bag de små skrubbede eller skrællede kartofler og peberfrugt ca. 1 time ved 175°C. Pil fyldet ud af lammekøllen og lad den hvile tildækket i 20 minutter.

Si skyen og lad den koge 10 minutter for svag varme sammen med finthakkede mandler og hvidløg fra lammekøllen. Krydderurterne kasseres. Kom piskefløde ved, kog op og smag til med salt og peber.

Skær lammekøllen i tynde skiver og server dem sammen med ovnbagte kartofler, peberfrugter, sauce, Brød og evt. lidt grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 23447 gange,
og udskrevet 874 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
god anderledes måde at få lammekølle på