Lammekølle med auberginecreme og tyrkisk bulgursalat
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Tyrkiet Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
|
|
Smør lammekøllen med en krydderpasta af Sultanens krydderiblanding, knust hvidløg, olivenolie og salt.
Skær fetaosten i meget tynde skiver og fordel dem på lammekøllen.
Pak lammekøllen godt ind i mindst 2 store stykker bagepapir, så saften ikke siver ud under stegningen.
Læg lammekøllen i et ovnfast fad og steg den ca. 13/4 time ved 200°C.
Prik auberginen med en gaffel og bag den 1 time i ovnen, til den er mør. Kog bulguren som anvist på emballagen. Skær rødløgene i meget tynde skiver og bland dem med salt og sumak. Skræl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland agurken med rødløg, bulgur, olivenolie, citronsaft og halvdelen af de hakkede krydderurter. Drys evt. med Nigella. Flæk den bagte aubergine og skrab indmaden ud. Findel auberginekødet, hvidløg og yoghurt med en stavblender. Tilsæt hakkede krydderurter og smag til med salt og peber. Tag lammekøllen ud og lad den hvile 20 minutter tildækket. Skær lammekøllen i pæne skiver. Si skyen og servér den til kødet sammen med auberginecreme og salat. |
|
Opskriften er vist 23867 gange,
og udskrevet 792 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (36 stemmer) |
|
Kommentarer DonJ - 2008-03-20 08:13:23 Mon ikke det ville være en god idé at grille den tilsidst? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne