Lammekølle med auberginecreme og tyrkisk bulgursalat

Lammekølle med auberginecreme og tyrkisk bulgursalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 optøet udbenet lammekølle
0.25 dl.sultanens milde krydderiblanding
0.25 dl.olivenolie
2 fedhvidløg
1 tsk.salt
100 g.feta, f.eks. Fetina
 bagepapir
 
 Aubergine caviar
1 storaubergine
1-2 fedhvidløg
200 g.græsk yoghurt 10%
 salt
 peber
 
 Tyrkisk bulgursalat
5 dl.grov bulgur
3-4 smårødløg
1 spsk.salt
1-2 tsk.sumak
1 agurk
0.25 dl.olivenolie
1 spsk.citronsaft
1 pottefrisk mynte
1 bdt.persille
1 bdt.dild
 
Opskrift:
Smør lammekøllen med en krydderpasta af Sultanens krydderiblanding, knust hvidløg, olivenolie og salt. Skær fetaosten i meget tynde skiver og fordel dem på lammekøllen. Pak lammekøllen godt ind i mindst 2 store stykker bagepapir, så saften ikke siver ud under stegningen. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og steg den ca. 13/4 time ved 200°C.

Prik auberginen med en gaffel og bag den 1 time i ovnen, til den er mør.

Kog bulguren som anvist på emballagen. Skær rødløgene i meget tynde skiver og bland dem med salt og sumak.

Skræl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne og skær den i skiver. Bland agurken med rødløg, bulgur, olivenolie, citronsaft og halvdelen af de hakkede krydderurter. Drys evt. med Nigella.

Flæk den bagte aubergine og skrab indmaden ud. Findel auberginekødet, hvidløg og yoghurt med en stavblender. Tilsæt hakkede krydderurter og smag til med salt og peber.

Tag lammekøllen ud og lad den hvile 20 minutter tildækket.
Skær lammekøllen i pæne skiver. Si skyen og servér den til kødet sammen med auberginecreme og salat.





karakterer:
Opskriften er vist 23932 gange,
og udskrevet 793 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-20 08:13:23
Mon ikke det ville være en god idé at grille den tilsidst?