Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg kikærterne i blød natten over i koldt vand.
Kassér vandet og kog kikærterne 30 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld vandet fra. Alternativt kan bruges i ds. kogte kikærter.
Hak løg, hvidløg og fennikelstilke fint. Skær resten af fennikelknolden groft ud og riv ingefæren. Bland lammekødet med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen, og brun det i olivenolie i en stegegryde. Kom honning, fennikel, chili, kanel og revet citronskal ved. Tilsæt vand, så kødet er dækket, og lad det simre 40-50 minutter under låg, til kødet er næsten mørt. Rist hakkede mandler og sesamfrø let. Kom rosiner, mandler, sesamfrø og kikærter ved, og kog i yderligere 10 minutter. Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning. Drys med hakket koriander eller mynte og server med cous cous, bulgur eller ris. |
|
Opskriften er vist 16008 gange,
og udskrevet 358 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Jimmy - 2008-10-10 16:13:12 Det er en super lækker ret - og let og hurtig og lave. Er også lækkert med fladbrød (kan købes i grønthandlere rundt omkring). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne