Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron

Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :
Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron, billede 4 Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron, billede 1 Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron, billede 2 Lamme-tagine med fennikel, kikærter, rosiner og citron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.kikærter
 
500 g.lammekød i tern
1 løg
2 fedhvidløg
2 fennikelknolde
30 g.frisk ingefær
2 tsk.stødt spidskommen
 olivenolie
 
2 spsk.honning
1 kanelstang ca. 8 cm
0.5 tsk.chiliflager
1 citron
5 dl.vand
 
3 spsk.mandler, smuttede
3 spsk.sesamfrø
100 g.rosiner
 salt
 peber
 
 Pynt:
 koriander el. frisk mynte
 
Opskrift:
Læg kikærterne i blød natten over i koldt vand. Kassér vandet og kog kikærterne 30 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Hæld vandet fra. Alternativt kan bruges i ds. kogte kikærter.


Hak løg, hvidløg og fennikelstilke fint. Skær resten af fennikelknolden groft ud og riv ingefæren. Bland lammekødet med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen, og brun det i olivenolie i en stegegryde.

Kom honning, fennikel, chili, kanel og revet citronskal ved. Tilsæt vand, så kødet er dækket, og lad det simre 40-50 minutter under låg, til kødet er næsten mørt.

Rist hakkede mandler og sesamfrø let. Kom rosiner, mandler, sesamfrø og kikærter ved, og kog i yderligere 10 minutter.

Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.

Drys med hakket koriander eller mynte og server med cous cous, bulgur eller ris.





karakterer:
Opskriften er vist 16116 gange,
og udskrevet 362 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-10 16:13:12
Det er en super lækker ret - og let og hurtig og lave. Er også lækkert med fladbrød (kan købes i grønthandlere rundt omkring).