Klisterris med bananer
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Oprindelsesland : Thailand Kilde : Dansk Thai Website Indsendt : |
|
|
Gør en dampkurv i bambus klar med et musselin- eller osteklæde i, tilsæt risene (en dampkoger i metal eller en si kan også bruge). Stil dampkurven oven på en gryde med småkogende vand, læg låg på og lad koge i 40-45 minutter, til risene er møre. Løft risene op med en gaffel og kom dem over i gryde.
Rør fløde og sukker i risene og kog ved meget lav varme under jævnlig omrøring i 15-20 minutter, til væsken er absorberet. Tag gryden af blusset, stil den til side, men hold den varm.
Karamelliserede bananer: Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt bananer og sauter dem gyldne, mens de hyppigt vendes, i 3-4 minutter. Tilsæt brun farin og steg videre, til farinen er smeltet, og der dannes en sirupsagtig konsistens. Dryp limesaft over bananerne og server dem øjeblikkeligt sammen med risene. |
|
Opskriften er vist 17171 gange,
og udskrevet 214 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-03-02 23:52:15 Det er ikke almindelige bananer der skal bruges i denne ret, men "kogebananer" der kan købes i asiatiske forretninger! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne