Risklatter med rosiner

Risklatter med rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Varm DessertRet : Varm Dessert - Klatkager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
7.5 dl.sødmælk
1 Kanelstang
1 spsk.vanillesukker
½ citron, reven skal af
1 dl.grødris
 
3 spsk.sukker
2 æg
 dl.rosiner
 salt
2 dl.rasp
 
50 g.smør til stegning
 
Opskrift:
Bring mælken i kog i en gryde med kanel og citronskal. Hæld risene i, læg låg på og stil gryden i ovnen ved 150 grader i en time.

Tag gryden ud af ovnen og fjern kanelstangen. Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål og rør det i den varme grød sammen med lidt salt og rosiner.

Læg et stykke bagepapir, smurt med olie, på en bageplade. Smør risengrøden ud i et 2 cm tykt lag på papiret. Lad det køle og stivne.

Skær grøden i firkanter, der vendes i rasp og steges i smør på en pande, ca. 5 minutter på hver side.

Risklatterne serveres varme med tyttebærkompot.





karakterer:
Opskriften er vist 14135 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu