Laks med hvidløg

Laks med hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Skagen Havfiskeklub

Indsendt :      Red :
Laks med hvidløg, billede 4 Laks med hvidløg, billede 1 Laks med hvidløg, billede 2 Laks med hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
  Endvidere:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  Tilbehør:
2.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 glas Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
 
Opskrift:
Løgene hakkes og svitses i smørret Gulerødder og porrer skæres i små stykker og tilsættes.

Læg halvdelen i et ildfast fad Læg fisken ovenpå Fordel resten af urterne over fisken Hæld fløden over Dæk fadet med alufolie

Sæt fadet i ovnen ca. 45 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tilbehøret blandes sammen og serveres til





karakterer:
Opskriften er vist 34056 gange,
og udskrevet 925 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16751 (3988 kcal)
KJ pr. Pers. 4187 (997 kcal)
Vægt ialt 2742 gram
Vægt pr. Pers. 685 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 610 KJ (145 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-31 18:25:37
hej jeg har prøvet at lave i dag og den fik 45 min men den var ikke færdig

  -   2012-12-07 15:03:00
Brug et dybere fad end vi har gjort på billederne, fløden kogte lidt over. Ønsker du at portionsanrette er det en fordel at skære fisken i portionsstykker mens den er rå.

  -   2010-06-23 12:37:03
God ret, let at tilberede og smager dejligt. Vi dryssede retten med lidt parmesanost og serverede pasta som tilbehør.

  -   2008-07-19 20:55:57
Den vil indgå i menuen med jævne mellemrum hos os.

  -   2005-01-01 01:01:01
smager skønt

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten smager vidunderligt