Chokolademousse med cointreau
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Indsendt : Red : |
|
|
Chokoladen skæres i mindre stykker og smeltes sammen med appelsinsaft i en gryde. Koges igennem til den begynder at blive tykkere i konsistens.
Gryden tages af varmen og æggeblommerne piskes i i en ad gangen. Smør og cointreau piskes i. Stilles til afkøling til den er lunken.
Æggehviderne piskes lige netop stive, sukker tilsættes under piskning indtil konsistensen er marengslignende. Æggehviderne vendes i den let afkølede chokolademasse og hældes op i en skål. Stilles i køleskabet i 6 timer.
Ved anretningen hældes først lidt appelsinsauce på en tallerken, herpå anrettes chokolademousse med vaniljeis og drysses med mandelflager. |
|
Opskriften er vist 21846 gange,
og udskrevet 799 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer casper - 2008-11-13 20:13:11 gad vide hvor mange pers det er til anonym - 2008-04-24 21:25:22 Super opskrift og meget nem. Synes godt at den kan tage lidt mere sukker - alt efter hvor kraftig chokoladen er. Susanne H - 2008-01-13 13:08:15 Rigtig rigtig god chokolademousse, som jeg har lavet flere gange. Jeg bruger et par sp ekstra sukker i hviderne og smelter 1 blad husblas i chokoladeblandingen, når blommerne er rørt i, for at få en fastere konsistens. Kan kun anbefales med eller uden ændringer, og så er den let at gå til og uden fløde - så sparer vi jo de kalorier - og nøjes med dem fra chokoladen... Susanne - 2007-07-27 19:52:32 Virkelig god og dejlig dessert - og nem at gå til :) Mette - 2007-02-04 17:32:00 Appelsinsauce med mandelfalger pifter desserten godt op. Eventuelle rester kan blandes med vaniljeis og puttes i fryseren Grethe K - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk som afslutning på et godt måltid. Det gør jeg gerne igen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne