Lammekølle i ovn
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på 175 grader C alm. ovn.
Lav små snit med en spids kniv langs muskeltrådene. Stik ikke direkte ind i selve kødet. Kom en hvidløgssplint og lidt rosmarin ind i hvert snit. Rør olie med salt, peber, paprika og oregano. Pensel kødet med blandingen og læg det på en rist over bradepande. Sæt det i den varme ovn. Stik kødet med en spids stegegaffel efter ca. 1 times stegning, for at fedtet kan løbe af under den sidste del af stegetiden. Ca. 1 1/2 times stegning giver en rosa kølle og ca. 2 timer giver en mere gennemstegt kølle. Bruges stegetermometer skal det vise 62-64 grader for rosa og 70 grader for gennemstegt. Halver kartoflerne og pensel dem med olie og lad dem stege i ovnen ca. 40-45 min. til de er møre og gyldne. Krydr med salt og timian når kartoflerne begynder at få farve. Skær toppen af hvidløgene. Pensel med en anelse olie og krydr med salt. Sæt toppen på igen og pak hvidløget ind i stanniol. Steg dem ca. 30 min. i ovnen. Tomaterne halveres, og oliven skæres i skiver. Vend alle ingredienserne til salaten sammen. Serveres med brød til. |
|
Opskriften er vist 216273 gange,
og udskrevet 5293 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (48 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-04-22 09:53:01 Denne opskrift er ikke dansk oprindelse, det er en blandning af spansk og græsk Britta - 2008-01-16 09:29:58 Jeg har nu prøvet denne opskrift; den er rimelig nem, og resultatet: Det var bare en SUCCES - den kan varmt anbefales. tosli.dk - 2005-01-01 01:01:01 Helt fantastisk opskrift, rosmarin passer rigtigt godt til lam. Jeg kan kun medgove mine varmeste anbefalinger. Vi er en familien på 5 personer, 3 børn, 2 på 5, og een på 8, og alle giver topkarakter. Rigtig god. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne