Libanesike kød og aubergineret
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Libanon Indsendt : Red : |
|
|
Varm ovnen op til 250 grader.
Auberginerne skæres i tynde skiver på langs, drysses med salt på begge sider og står i ca. 20 minutter. Herefter skylles saltet af, auberginerne tørres med papir og lægges i ét lag på en bageplade (evt. penslet med et tyndt lag olivenolie) Bages på øverste rille i ovnen i 12-15 min til det bliver bløde og "safter" lidt i kanten Auberginerne tages ud. Ovnen skrues ned til 180 grader Varm olien op og kom løgene ved. Steges ved medium varme til løgene svagt begynder at tage farve - der røres hele tiden Kom det hakkede kød ved. Skru lidt om for varmen og steg kødet i ca. 10 min til det er brunet og næsten al væden er fordampet - brug evt. en gaffel til at skille evt klumper Tilsæt allehånde, mynte, marmelade, tomater og rosiner til kødet og lad det stege i yderligere 2 min - fjerns herefter fra varmen Kom halvdelen af auberginerne i et ildfast fad, herefter halvdelen af kød blandingen, så halvdelen af risen og halvdelen af osten. Gentag med resten af auberginer, kød, ris og ost. Dæk fadet med stanoil og kom det i oven i ca. 20-25 min Serveres sammen med salat og/eller brød |
|
Opskriften er vist 16313 gange,
og udskrevet 405 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe Fischer - 2020-06-25 19:44:18 Med enkelte modifikationer smager det super godt. Lavede det "italiensk" inspireret, med oregano, rosmarin og tomater fremfor marmelade, rosiner og allehånde. heidi - 2008-08-11 17:48:19 smager bare super |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne