Pærertærte
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform eller springform (ca. 24 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server den lun. |
|
Opskriften er vist 69145 gange,
og udskrevet 2582 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (52 stemmer) |
|
Kommentarer ullarud - 2021-03-20 21:26:41 Den er fra Karolinebogerne, mendet bliver den ikke ringere af anonym - 2014-02-22 21:12:29 lækker og nem at lave :-) anonym - 2011-07-26 22:42:31 Kan den fryses? tanja - 2010-11-16 15:39:00 uden tvivl den bedste tærte jeg længe har smagt og bagt.. Isa - 2010-06-07 18:09:34 Super god tærte, meget nem at lave! anonym - 2009-11-13 11:08:51 For at gøre en pæretærte mere lækker, kan man lægge chokolade i bunden.. Mums.. You know! - 2009-04-07 12:19:58 Det jeg gør med pæretærter er at putte marzipan i... ( Så blir' det lækkert ) Louise - 2008-09-20 00:49:30 Super god tærte. Det giver lige det ekstra at putte lidt sukker på toppen inden den skal i ovnen:o) Dorte - 2005-01-01 01:01:01 Det er den bedste pæretærte jeg nogen siden har smagt og selv min kæreste er VILD med den *G* Dog syntes vi at den smager bedst kold med cremfraise eller hjemmelavet is |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne