Jordbærlagkage 02
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kagen tillaves 1-2 timer før serveringen:
Æggene piskes længe med sukker og Vanillesukker, til det er tykt og fyldigt. Mel og bagepulver sigtes sammen og blandes med let hånd i æggesnapsen. Dejen hældes i en smurt, melstrøet lagkageform. Bages 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Bunden afkøles på rist og kan gemmes i kagekasse. Bærrene nippes og skylles skånsomt, hvis det er nødvendigt. 25 pæne bær pilles fra, resten knuses ganske let og drysses med sukker. Lagkagebundene stænkes med vin. Fløden piskes stiv med sigtet flormelis og Vanillesukker. Jordbærmosen fordeles over den ene bund, herover lægges halvdelen af flødeskummet. Den anden bund lægges over og dækkes med resten af flødeskummet, der pyntes med hele jordbær. |
|
Opskriften er vist 156955 gange,
og udskrevet 2467 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (124 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-05-31 16:42:51 er det to lagkagebunde man skal lave eller skal man dele den ene i to ? sandra - 2011-05-18 11:06:28 til charlotte. jeg vil anbefalde en lidt søder hvidvin en tør eller syrlig vin vil blive dvaller til lagkagen. jeg bruger gerne marmelade til at smøre på mellem bundene, så de ikke bliver tørre. man kan også blande flødeskum og kagecremen, det smager himmelsk, og man bliver ikke sat i den flødeskum. Charlotte - 2011-04-05 19:12:12 Behøves det at være friske jordbær til mosen? og hvilken vin kan der bruges til ??? jan - 2011-03-26 15:19:45 der er 37 bær på kagen, ikke 25, you fail - once again, ellers ser det godt ud |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne