Jordbærtærte med gelé
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og æltes med melet. Dejen rulles ud på en smurt springforms bund. Den overskydende dej æltes med 2-3 spsk. ekstra mel, trilles til en pølse og lægges som kant. Tærten bages 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn. Den afkøles på rist.
250 g fine faste jordbær nippes, skylles og afdryppes. De halveres og lægges på tærtebunden. Lidt flormelis drysses på. Ca. 250 g bløde, modne jordbær moses. Saften sies fra. Saft eller vin sødes og røres i den udblødte, smeltede husblas. Når gelésaften begynder at blive jævn, lægges den over bærrene. Overfladen glattes med en varm kniv. Flødeskum smagt til med vaniljesukker serveres til. |
|
Opskriften er vist 89113 gange,
og udskrevet 709 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (7 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-05-29 18:14:49 Jeg elsker konsistensen!!! Leslie - 2005-01-01 01:01:01 Hvor mange personer er den lavet til??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne