Jordbærtærte med gelé

Jordbærtærte med gelé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærtærte med gelé, billede 4 Jordbærtærte med gelé, billede 1 Jordbærtærte med gelé, billede 2 Jordbærtærte med gelé, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
125 g.hvedemel
2 spsk.kartoffelmel
0.125 tsk.bagepulver
100 g.smør
1 æggeblomme
3 spsk.sukker
 
250 g.faste jordbær
1 spsk.flormelis
 
250 g.bløde jordbær (der presses til saft) eller 2 dl hvidvin
 sukker efter smag
3 Husblas, blade
 
2 dl.piskefløde
1 tsk.Vanillesukker
 
Opskrift:
Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Æg og sukker piskes sammen og æltes med melet. Dejen rulles ud på en smurt springforms bund. Den overskydende dej æltes med 2-3 spsk. ekstra mel, trilles til en pølse og lægges som kant. Tærten bages 15 min. ved 225 grader C. alm. ovn. Den afkøles på rist.

250 g fine faste jordbær nippes, skylles og afdryppes. De halveres og lægges på tærtebunden. Lidt flormelis drysses på.

Ca. 250 g bløde, modne jordbær moses. Saften sies fra. Saft eller vin sødes og røres i den udblødte, smeltede husblas. Når gelésaften begynder at blive jævn, lægges den over bærrene. Overfladen glattes med en varm kniv.

Flødeskum smagt til med vaniljesukker serveres til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 89113 gange,
og udskrevet 709 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-29 18:14:49
Jeg elsker konsistensen!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange personer er den lavet til???