Jordbær romaine

Jordbær romaine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.friske jordbær
2-3 spsk.sukker
0.5 tsk.vaniljesukker
2.5 dl.piskefløde, pisket til skum
1 Husblas, blade
2 spsk.kogende vand
2 spsk.flormelis
 
 Pynt:
 Mandelbuer: (ca. 50 stk.)
50 g.smør
50 g.flormelis
1 tsk.revet citronskal
1 tsk.citronsaft
50 g.smuttede, malede mandler
25 g.hvedemel
 
 Glasur:
100 g.flormelis
2 spsk.citronsaft eller Citrus Nekta
 
Opskrift:
Bærrene skylles. Et stort bær med stilk tages fra til pynt. Bærrene pilles og drysses med sukker og vaniljesukker. Fløden piskes ikke for stiv. Husblasen udblødes og smeltes i 2 spsk. kogende vand. Sukkeret røres i. Husblasopløsningen hældes på en gang i flødeskummet og røres ud deri. Flødeskum og jordbær lægges lagvis på et fad i pyramideform. Man slutter med en top flødeskum og et stort bær. I kanten stilles mandelbuer med citronglasur.

Mandelbuer:
Smørret røres blødt. Sukkeret drysses i. Citronskal, saft, mandler og mel røres i. Dejen fyldes i en sprøjtepose med flad tylle og sprøjtes ud på smurt plade i flade bånd på ca. 6 cm. Kagerne bages i forvarmet ovn 6 min. ved 185 gr. Alle kagerne skal være bagt på en gang. Pladen afkøles 1-2 min., før kagerne forsigtigt løsnes med en paletkniv og bues over en flaskehals. Hvis de sidste kager bliver hårde, må pladen stilles i ovnen igen et øjeblik. Mandelbuerne kan gemmes i kagekasse. De glaseres før brug med citronglasur.





karakterer:
Opskriften er vist 8716 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu