Gateau au Cognac
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Cognac Indsendt : Red : |
|
|
Flormelis og æggeblommer røres let og luftigt.
Mal nødderne fint, bland dem med reven chokolade
og rør det i æggemassen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Smør 2 lagkagebunde-forme og bred dejen ud i dem.
Bag bundene på midterste rille v/ 200° i 12-15 min.
Tag dem forsigtigt ud og lad dem køle af på en rist.
Cremen: Smelt smørret i en gryde sammen chokoladen. Tag gryden af ilden og lad det køle af i 2 min. Rør æggeblommer og flormelis i samme med den opløste kaffe og rør cognac i til slut. Læg de kolde bunde sammen med cremen, der glattes ud ved hjælp af en smørrekniv. Tryk dem godt sammen og sørg for, at der ikke bobler crem ud ved sammenføjningen. Stil kagen koldt i nogle timer. Læg en lille blondeserviet på toppen af kagen og sigt let med flormelis. Fjern servietten så møbstret kommer frem. Smelt chokoladen, kom den i et pergamentkræmmerhus og sprøjt chokolade ud over kagens sider. Dyp mandlerne i lidt chokolade og sæt dem på yderste kant hele vejen rundt. Tilsidst sprøjtes - alt efter anledningen - en lill tekst på kagens overflade. |
|
Opskriften er vist 6550 gange,
og udskrevet 124 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne