Gateau au chocolat
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Skold, smut og hak mandlerne groft. Rist mandlerne let gyldne i en tsk. smør i en lille gryde eller i en 190 - 200 grader varm ovn. Fordel dem herefter i bunden af en velsmurt springform på 24 cm. I diameter.
Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Pisk hviderne helt stive. Pisk sukker og æggeblommer grundigt. Tilsæt rom, chokolade/smørblandingen og vend til sidst melet i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen. Hæld straks dejen i springformen. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 - 190 grader i ca. 30 minutter. Kagen er færdig når dejen ikke hænger fast i en tændstik. Den skal dog være blød i midten. |
|
Opskriften er vist 9508 gange,
og udskrevet 160 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer malle - 2007-12-10 13:44:43 brugte denne opskrift til nytårs aften for 2 år siden sammen med skovbærmousse og is. meget lækker kage kan anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne