Gateau au chocolat

Gateau au chocolat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.god mørk chokolade
180 g.smør og 1 tsk. smør til ristning
100 g.grofthakkede mandler
5 æg
2 spsk.hvedemel
125 g.sukker
2 cl.lys rom
 
Opskrift:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Skold, smut og hak mandlerne groft. Rist mandlerne let gyldne i en tsk. smør i en lille gryde eller i en 190 - 200 grader varm ovn. Fordel dem herefter i bunden af en velsmurt springform på 24 cm. I diameter.

Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål. Pisk hviderne helt stive. Pisk sukker og æggeblommer grundigt. Tilsæt rom, chokolade/smørblandingen og vend til sidst melet i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen. Hæld straks dejen i springformen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 - 190 grader i ca. 30 minutter. Kagen er færdig når dejen ikke hænger fast i en tændstik. Den skal dog være blød i midten.





karakterer:
Opskriften er vist 9477 gange,
og udskrevet 160 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-10 13:44:43
brugte denne opskrift til nytårs aften for 2 år siden sammen med skovbærmousse og is. meget lækker kage kan anbefales.