Røde linser med spinat

Røde linser med spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Røde linser med spinat, billede 4 Røde linser med spinat, billede 1 Røde linser med spinat, billede 2 Røde linser med spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
225 gram Røde linser. tørrede. rå
450 gram Babyspinat, frisk
4.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Baghar (Tarka)
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Sennepsfrø brune
0.25 tsk. Dyvelsdræk Dyvelsdræk er den tørrede harpiks udtrukket af den levende jordstængel, rodstok eller pælerod af en skærmplante af forskellige arter. Planten er hjemmehørende i Iran, Afghanistan og det nordlige Indien, og kan blive op til 3,5 meter høj.

Krydderiet kan købes stødt i små forseglede æsker, som et pulver, der vanligvis består af lige dele dyvelsdræk og hvedestivelse. I koncentrerede mængder er det både kraftigt ildelugtende og afførende.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 tsk. Gurkemeje, stødt
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pesto:
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2.5 cm. Ingefær, frisk
2 Grøn chilipeber
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rens omhyggeligt de røde linser. Kom dem i en skål og vask dem i flere hold rent vand. Læg dem i blød i ca. 15 min., og lad dem dryppe af i en si.

Kom de afdryppede linser i en svær gryde sammen med spinat og vand. Bring dem i kog. Læg låg over, og skru ned på lavt blus og lad retten småkoge i 25 til 30 min., til linserne har optaget vandet og retten har konsistens som en lind mos. Smag til med salt.

Mens retten koger, laver man baghar (tarka), start med pestoen.

Hvidløg, ingefærrod. grønne chili og olivenolie blendes eller stødes til en pasta.

Opvarm olien i en lille stegepande på middel blus. Når olien er gennemvarm, kommes sennepsfrø i, og så snart de springer, tilsættes dyvelsdræk i. Ryst panden, så krydderierne ikke brænder på, og kom så de finthakkede løg i.

Steg det hele stadig under omrøring i 10 minutter eller til løgene er gyldne og sprøde.

Kom gurkemeje, sukker og pasta i. Rør blandingen sammen i nogle få minutter.

Hæld den så i de kogte linser.

Læg låg på, skru ned for blusset og lad retten koge i endnu nogle få minutter.

Kom retten i en forvarmet skål og servér den varm med ris.

Eller
Chapati og en raita samt enten Baingan Maseledar eller Khumbi Aloo aur Piyaz eller Kheema Matter Piyazwale.

Tips:

Dyvelsdræk er den tørrede harpiks udtrukket af den levende jordstængel, rodstok eller pælerod af en skærmplante af forskellige arter. Planten er hjemmehørende i Iran, Afghanistan og det nordlige Indien, og kan blive op til 3,5 meter høj.

Krydderiet kan købes stødt i små forseglede æsker, som et pulver, der vanligvis består af lige dele dyvelsdræk og hvedestivelse. I koncentrerede mængder er det både kraftigt ildelugtende og afførende.





karakterer:
Opskriften er vist 120989 gange,
og udskrevet 1598 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5920 (1409 kcal)
KJ pr. Pers. 1480 (352 kcal)
Vægt ialt 1385 gram
Vægt pr. Pers. 346 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 427 KJ (101 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-07-24 22:02:34
Rigtig godt også uden den friske chili og dyvelsdræk

  -   2016-05-22 17:17:56
Meget lækker ret! Nem at lave faktisk. Har dog ikke fundet dyvelsdræk.. Et ret som åbner øjnene for et helt andet køkken!

  -   2011-01-23 11:33:31
Hej Hvad er Dyvelsdræk?

  -   2009-10-17 19:31:48
Hvor kan man købe dyvelsdræk, da jeg har jagtet det i diverse butikker på Østerbro?? Andreas

  -   2008-09-06 18:26:24
Smagte rigtig godt. Det blev lidt tyndt, så jeg tilsatte nogle kogte kikærtter. Dette var en succes - og det gav noget at tygge på.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hurtig måde at lave indisk mad på er at benytte garam masala. Andre muligheder til smag fra Østen er Tandori Masla og thailandsk karrypasta fra glas. Saucen kan laves med lidt kokosmælk hvorved den bliver dejlig cremet. Gule flækliner er også fine i denne gode ret. Naan brød er perfekt ti retten - sammen med ris. Lidt citronsaft er godt. Koriander er flot som drys.