Filet mignon

Filet mignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Filet mignon, billede 4 Filet mignon, billede 1 Filet mignon, billede 2 Filet mignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gfilet mignon
4 skiverBacon i skiver
 salt
 peber
 olie
 
 Madeirasovs:
25 g.smør
0.5 spsk.hvedemel
2 dl.oksebouillon
1 dl.madeira
 salt
 peber
 
Opskrift:
Filet mignon a ca. 100 g. stykket, skåret af den tynde ende af oksemørbraden omvikles med en skive bacon, fastgør den med en tandstik og krydr med salt og peber.

Varm en stegepande med lidt olie og steg mignonerne heri ved høj varme 1 min på hver side. Skru så ned til jævn varme og steg videre ca. 2 minutter på hver side alt efter hvor rødt du ønsker kødet.

Til slut kommes smør på og lad det bruse af. Vend lige mignonerne heri inden de tages af.

Maderirasovs:
Drys mel på panden og rør det i smørret. Bouillon tilsættes under omrøring og koges op. Tykkelsen kan justeres med bouillonen. Tilsæt madeira efter smag, og smag til med salt og peber.

Her har vi serveret med Ærtetimbaler og Pommes Anna.

Tips:

Filet mignon og tornedos er begge skåret af oksemørbraden, men tornedos skæres større.





karakterer:
Opskriften er vist 20359 gange,
og udskrevet 33 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu