Skinkesteg
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg Indsendt : Red : |
|
|
Gør grønsagerne i stand og skær dem derefter groft ud.
Bland dem med krydderurte kviste, krydr med salt og peber og kom derefter grønsagerne i et ildfast fad.
Hæld bouillon eller vand ved.
Krydr stegen grundigt med salt i snitfladerne. Stik også lidt krydderurter ned mellem sværene. Læg stegen på grønsagerne med sværen nedad og steg 30 minutter i ovnen. Stegen vendes og steges derefter cirka 50 minutter ved 200 grader. Vend grønsagerne rundt et par gange undervejs og hæld lidt mere væske ved i løbet af stegetiden, således at væskestanden forbliver nogenlunde konstant. Lad stegen hvile i 15 minutter tildækket før tranchering. (Er sværen ikke helt sprød, kan den grilles et par minutter umiddelbart før trancheringen). Sigt i mellemtiden de cirka 5 dl væske fra grønsagerne og skum fedtet fra. Kom grønsagerne tilbage i bradepanden, stil ovnen på 250 grader og steg grønsagerne cirka 10 minutter. Lav saucen imens. Hak skalotteløgene fint og sautér dem i fedtstoffet til de er klare. Skær æblet i mindre stykker og kom det ved sammen med rosmarinen og sennep. Sautér lidt videre. Kom hvidvin på og kog ind til 1/2 dl. Kom bouillonen på og kog saucen igennem med piskefløde. Smag til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 69150 gange,
og udskrevet 1020 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Skinkesteg - 2020-09-17 16:39:26 Hvor mange gr i en halv time. Alm ovn eller varmeluft Beth - 2013-03-09 08:01:52 Stegen blev perfekt efter opskriften. Dejlig saftigt kød. Saucen var kedelig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne