Skinkesteg

Skinkesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.skinkesteg ridset i sværen
700 g.blandede vintergrønsager, f.eks. porre, løg, persillerod, pastinak, knoldselleri, kålrabi, rosmarin, laurbærblad, timian
5 dl.god bouillon (eller vand)
 
 Sauce:
5 dl.god bouillon
2 skalotteløg
2 syrlige æbler, f.eks. belle de booskop
2 grenerosmarin
1 spsk.dijonsennep
2 dl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 svinefedt (afskummet fra bouillonen) eller smør
 
Opskrift:
Gør grønsagerne i stand og skær dem derefter groft ud. Bland dem med krydderurte kviste, krydr med salt og peber og kom derefter grønsagerne i et ildfast fad. Hæld bouillon eller vand ved.

Krydr stegen grundigt med salt i snitfladerne. Stik også lidt krydderurter ned mellem sværene. Læg stegen på grønsagerne med sværen nedad og steg 30 minutter i ovnen.

Stegen vendes og steges derefter cirka 50 minutter ved 200 grader. Vend grønsagerne rundt et par gange undervejs og hæld lidt mere væske ved i løbet af stegetiden, således at væskestanden forbliver nogenlunde konstant.

Lad stegen hvile i 15 minutter tildækket før tranchering. (Er sværen ikke helt sprød, kan den grilles et par minutter umiddelbart før trancheringen).

Sigt i mellemtiden de cirka 5 dl væske fra grønsagerne og skum fedtet fra.

Kom grønsagerne tilbage i bradepanden, stil ovnen på 250 grader og steg grønsagerne cirka 10 minutter.

Lav saucen imens.
Hak skalotteløgene fint og sautér dem i fedtstoffet til de er klare. Skær æblet i mindre stykker og kom det ved sammen med rosmarinen og sennep. Sautér lidt videre.

Kom hvidvin på og kog ind til 1/2 dl. Kom bouillonen på og kog saucen igennem med piskefløde. Smag til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 69132 gange,
og udskrevet 1020 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-17 16:39:26
Hvor mange gr i en halv time. Alm ovn eller varmeluft

  -   2013-03-09 08:01:52
Stegen blev perfekt efter opskriften. Dejlig saftigt kød. Saucen var kedelig.