Lammeculotte med græsk agurkesalat
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeculotte Højtid: Påske Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids fedtlaget på hver culotte ned til kødet.
Gnid med salt og de pillede pressede fed hvidløg.
Læg dem i en bradepande og brun på næstøverste rille i ovnen under grill ved 275 grader i 12 minutter.
Tag dem ud.
Læg et stykke folie over, herpå et tykt viskestykke.
Skær agurker i tynde skiver, bland i en skål med lidt salt, ost og olie. Skær kartofler i mindre stykker og bred dem ud på en bradepande med bagepapir. Bland olie i. Rist kartoflerne midt i ovnen ved 200 grader i 12-14 minutter, vend lidt rundt i dem, så de bliver smukt gyldne overalt. Læg halve hvidløg, penslet med olivenolie og slat, sammen med kartoflerne. Steg culotterne færdige i ovnen under kartoflerne. Afhængig af hvor rosa man vil have kødet, kan man give det lidt grill lige inden servering. Skær det i lidt tynde skiver og server med agurkesalat pyntet med oliven og kartofler drysset let med salt. |
|
Opskriften er vist 42248 gange,
og udskrevet 1150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2014-03-25 16:06:00 Opskriften er som sådan god nok, men tiderne passer ikke så godt. 12 minutter ved 275 grader og gril, er nok 5 minutter for meget, cpecielt det pressede hvidløg bliver hurtigt sort, så pas lidt på her. Kartoflerne gav vi omkring 45 minutter før de fik farve, de kunne med fordel ristes på en pande på komfuret, eller der kunne bruges rå kartofler. Vi brugte 4 culotter der var dobelt størrelse af angivet, 360 gram. stykket, de fik 40 minutter ved 200 grader for rosa. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne