Flettet fuldkornsbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Påske Indsendt : |
|
|
Smelt smørret i en gryde, tilsæt vand og hæld blandingen over den smuldrede gær, når den er fingervarm (37 grader).
Rør gæren helt ud og tilsæt salt, kærnemælk, fuldkornshvedemel samt halvdelen af hvedemelet.
Rør grundigt sammen og ælt resten af melet i lidt efter lidt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Del dejen i 3, der rulles til kugler og hviler i ca. 5 minutter, inden de trilles til lange pølser og flettes sammen til en tyk fletning.
Stop enderne ind under brødet, der lægges på en plade med bagepapir og efterhæver en halv times tid.
Pensl med mælk og bag i ovn ved 200 grader på nederste rille i ca 40 minutter.
Lad brødet køle af på en rist.
|
|
Opskriften er vist 22799 gange,
og udskrevet 739 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (14 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-02-01 19:10:14 Jeg har lavet denne opskrivt men bare lavet 3 flytes i stedet. Super opskrift med små justeringer: 25 g. smør 1½ dl. vand 35 g. gær 1½ dl. kærnemælk 300 g. fuldkornshvedemel 200 g. hvedemel mælk til pensling Næste gang vil jeg nok lave den 250 / 250gr. Den er lidt tør med 300g fuldkornhvide. Men ellers fantastiske flytes (brød). Fatima - 2013-08-05 18:09:29 Og hvor meget salt skal der kommes i?? Fatima - 2013-08-05 17:49:38 Kan jeg bruge creme fraise i stedet for kærnemælk? Lasse - 2008-02-29 19:55:09 i hvedemel står der at der skal 50g hvedemel i er det en fejl eller er det rigtigt? Line - 2008-02-06 11:58:42 Til dit spørgsmål Karen, Det eneste fedt dette brød indeholder er jo de sølle 25 g der kommer fra smøret, øh og så den sølle smule, der må komme fra kærnemælken, så jeg synes da helt sikker at dette brød må være at karakterisere som fedtfattigt! :) Det er jo også med fuldkornshvedemel, så det indeholder jo fibre.. ;) //Line Karen - 2005-01-01 01:01:01 lækkert brød, men er det mon fedtfattigt? anna grethe - 2005-01-01 01:01:01 rigtig godt brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne