Lammekølle i stegepose
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Højtid: Påske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid køllen med presset hvidløg, citronskal og persille.
Drys med salt, peber samt mynte eller rosmarin og læg kødet i en mellemstor stegepose, der lukkes med den medfølgende clips.
Lav et par huller i posens top, som beskrevet på emballagen.
Steg i ovn ved 190 grader C. alm. ovn i ca 2 timer. Lad kartoflerne bage med den sidste times tid. Lammekøllen bør hvile min 10 minutter inden udskæringen. Giv bagte kartofler med koldt kryddersmør samt en god salat hertil. |
|
Opskriften er vist 97283 gange,
og udskrevet 1877 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Hans - 2016-02-20 00:17:04 Jeg vil foreslå langtidsstegning ved en lavere temperatur, eksempelvis 130 grader celsius og en stegetid på ca 5 timer. Det sikrer at kødet ikke trevler mens det bevarer sin saft på grund af stegeposen. Det er uhyre vigtigt at køllen ikke steges ved for høj varme. Hvis kødet trevler er køllen ødelagt. Sænker man varmen yderligere, eksempelvis til 110 grader celsius, så skal stegetiden forlænges til omkring 9-10 timer alt efter køllens størrelse. Per - 2010-02-25 07:15:40 På billedet har vi brugt en kartoffelroulade med spinat, kryddersmør og en blandet salat som tilbehør. Stegetiden var lige i overkanten måske 30 minutter mindre. erik k - 2008-03-23 13:31:49 tilbehør. kartofler i skiver + gulerødder i skiver krydres med rosmarin og hvidløg, salt og peber og lauerbærblade |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne