Porrecreme suppe, kold

Porrecreme suppe, kold, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
7.5 dl.god hønsebouillon (evt. fra terning)
150 g.kartofler
150 g.porrer
1 lilleløg (ca. 50 gram)
1.5 dl.piskefløde
75 g.bacon
1-2 spsk.fintklippet purløg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porre og skær dem fint. Pil løget og skær det i kvarte.

Hønsebouillon bringes i kog. Kartofler, løg og porrer tilsættes og koger under låg i ca. 30 minutter.

Lad suppen køle lidt af, hvorefter den pureers i en blender. Lad pureen køle helt af (i køleskab ) hvorefter fløden blandes i og smages til med salt og peber.

Skær bacon i strimler, der ristes sprøde på en pande, og lægges til afkøling på fedtsugende papir. Server den kolde suppe i portionsskåle, garneret med baconstrimler og fintklippet purløg.

Tips:

Den kolde porresuppe er praktisk gæstemad - da den kan laves færdig i forvejen.

Suppen kan ligeledes serveres varm. Suppen er enkel at lave, billig og velsmagende. Kan anbefales.





karakterer:
Opskriften er vist 11607 gange,
og udskrevet 264 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-30 10:49:45
Pragtfuld kold porresuppe, lavede den dagen i forvejen til gæster som "skrupaf-mad".

  -   2011-07-15 08:37:13
Det er en super god ret, meget velsmagende og nem at tilberede.