Svineskank i orange-timiansauce
Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank Indsendt : |
|
|
Bestil skanken skåret i skiver hos slagteren.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det på begge sider i olie i en sauterpande.
Tag kødet op.
Rist derefter finthakket løg og bacon i tern. Kom kødet tilbage i panden og tilsæt timian, strimlet appelsinskal af en appelsin (striml lidt ekstra skal til pynt ved servering), lidt salt og peber. Lad det koge uden låg ca. 5 minutter inden vand/bouillon tilsættes. Låg på. Kog ved svag varme til kødet er mørt, ca. 1½ time. Si skyen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis skyen er for tyk. Hvis der alt for meget væde, så kog den ind. Jævn evt. med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand. Skank i skiver lægges tilbage i saucen. Kog kartoflerne. Grøntsagerne skæres ud i lige store stykker og kommes i kogende vand. Giv dem et kort opkog, så de stadig er sprøde. Grøntsagerne vendes i retten, som smages til med salt, peber, timian og appelsinskal. Pynt evt. med timian og appelsinskal ved servering. Valnøddebrød Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt halvdelen af melet og de finthakkede valnødder. Bland olie og salt i dejen. Ælt dejen godt. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 20 minutter. Ælt dejen godt igennem og form til to brød. Lad dem hæve på bagepladen i ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med mel og rids brødene på langs. Bag brødene ved 200 grader i ca. 30 minutter. Bank på brødene - det skal lyde hult, så er de bagte. Tips: Skræl appelsinerne med kartoffelskræller og skær derefter skrællen i fine strimler med en skarp kniv. Grøntsagerne vælges efter årstid og lyst. Jordskokker, skorzonerrødder, gulerødder, porrer, selleri og savoykål er også velegnet. Når grøntsagerne blancheres, før de kommes i retten, kommer der ikke ekstra væske i retten, og grøntsagerne kan serveres sprøde. |
|
Opskriften er vist 13833 gange,
og udskrevet 261 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne