Oksekød med grøn karrypasta

Oksekød med grøn karrypasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Shop Asia

Indsendt :     

Ingredienser:
12 baby aubergine, ca. 300 g
2 løg
400 g.skært oksekød
2 friske, røde chilier
2 friske, grønne chilier
 
2 spsk.olie
2 spsk.Grøn karrypasta
1 dåsekokosmælk
2 spsk.Fiske sauce (Nam pla)
1 tsk.Kokossukker
3 cm.ingefær
4  Kaffir limeblade
 
 Pynt:
 Basilikum blade
 
Opskrift:
Skær auberginerne i små både Pil løget. Skær løget i skiver og kødet i tynde strimler. Hak chilierne fint.

Opvarm en wok og slyng olien rundt. Svits karrypasta ½ minut.
Tilsæt oksekød.
Svits det, til det er brunet (evt. ad to omgange afhængig af størrelsen af Deres wok)

Rør kokosmælk, fiskesauce og kokossukker i.

Kog op og tilsæt aubergine, løg, chili, ingefær og Kaffir limeblade. Småkog i 5 minutter.

Smag til med ekstra fiske sauce.

Servér reten rygende varm, pyntet med basilikum blade.
Spis jasmin ris til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 22426 gange,
og udskrevet 488 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-02 15:29:37
Skært oksekød er vel altid kød i strimler eller stykker, aldrig hakket kød. Denne ret er super lækker og nem at lave :-)

  -   2009-12-10 14:10:13
Hvad menes med skært oksekød? At det er hakket eller skået ud i strimler eller andet ? Lyder rigtig lækkert :-D

  -   2008-09-04 20:11:27
Jeg ville foretrække tynde strimler af oksefilet eller-mørbrad