Lammekølle med hvid løgssauce

Lammekølle med hvid løgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammekølle med ben
2 fedhvidløg
1 tsk.rosmarin
1 tsk.timian
1 tsk.salt
1 dl.hvidvin
 
 Sauce:
8-10 fedhvidløg
1 dl.vand
1 dl.fløde
1 tsk.majsstivelse
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og gnides med krydderier og salt. Køllen lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 min. ved 225 grader.

Hvidvin hældes ved, og lammekøllen vidersteger 1 1/4 - 1 1/2 time, afhængig af hvor rosa man ønsker kødet. Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 10 min.

Stegeskyen hældes i en gryde. Hvidløgsfeddene pilles og kommes i en lille gryde med kogende vand. Koger 1 min. og hældes til afdrypning i en sigte.

Det lille opkog mildner hvidløgets smag. Hvidløgsfeddene hakkes fint og kommes i stegeskyen sammen med 1 dl. vand.

Saucen varmes igennem og jævnes med fløde og majsstivelse. Smages til med salt og peber.

Kartofler og årstidens grøntsager samt tomatsalat serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 9186 gange,
og udskrevet 448 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu