Sneæg med Creme Anglaise

Sneæg med Creme Anglaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
4
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
  Creme anglaise:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Sneæg:
4 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Karamel:
2 spsk. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Start med at tilberede cremen. Kog mælk op med 2/3 af sukkeret og kom kornene fra vaniljestangen, til sukkeret er smeltet. Pisk æggeblommerene lyse med resten af sukkeret, og tilsæt den kogende mælk lidt efter lidt under kraftig piskning. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog akkurat op under stadig omrøring. Tag den fra varmen, og afkøl cremen helt.

Kog vand op i en fladbundet gryde. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt halvdelen af sukkeret, og pisk, til de er helt stive. Vend resten af sukkeret i. Dæmp varmen på vandet, så det holder sig under kogepunktet. Form boller af marengsen med en ske og "læg" dem på vandet, og "kog " dem 4 minutter, inden de vendes og koger tilsvarende på den anden side. Det er vigtigt at vandet ikke begynder at koge med rigtige bobler, så vil æggene gå i stykker. Tag æggene op med en hulske, og læg dem på et viskestykke eller vandsugende papir til afkøling. Fordel den kolde creme i 4 dybe tallerkner, og læg de afkølede sneæg på cremen. Kog en karamel af sirup og sukker, til sukkeret er smeltet. Og karamellen er lysebrun. Tag gryden af varmen, og dryp den varme karamel på. Stil koldt til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 18870 gange,
og udskrevet 277 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8132 (1936 kcal)
KJ pr. 2033 (484 kcal)
Vægt ialt 957 gram
Vægt pr. 239 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 849 KJ (202 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 39.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu